Politiebonden en minister weer in gesprek

Icoon BinnenlandsMinister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst (PvdA) hervat dinsdag de gesprekken met de politievakbonden over een nieuwe cao. Dat heeft het ministerie dinsdag bevestigd. Het gesprek begint dinsdag in het begin van de middag op een geheime locatie.

Het gesprek vindt plaats op initiatief van de politiebonden. De Nederlandse Politiebond(NPB) maakte dat eerder op de dag bekend. NPB-voorzitter Hans van Duijn reageerde verheugd op het nieuws dat de minister de uitnodiging accepteerde. "Dat is belangrijk nieuws", zei de voorzitter van de grootste politievakbond.

De aanzegging voor nieuwe acties, de vereiste aankondiging, is met een dag verschoven naar woensdag om 'onnodige druk' te vermijden. In en persverklaring stelt NPB-voorzitter Hans van Duijn dat de politiebonden 'alles in het werk' stellen om uit het cao-conflict te komen. Vrijdag liepen urenlange onderhandelingen op niets uit. Ter Horst verliet toen de onderhandelngen nadat haar bod niet door de bonden was geaccepteerd.