Jeugd-tbs tegen stekende scholier geëist

Icoon JustitieTegen de 15-jarige Rotterdammer die vorig jaar oktober een scholier en een lerares neerstak van het Accent College is gisteren acht maanden cel en jeugd-tbs geëist. Dat laatste vanwege de ernstige gedragsstoornis die de verdachte heeft.

De jongen stak de 51-jarige lerares Mavis Tolud en de 15-jarige scholier Angelo neer toen hij ze op straat tegenkwam. De klas was op weg voor een tochtje. De woede van de messentrekker was gericht tegen Angelo, die hem zou hebben gepest. Bovendien was hij jaloers op de band die Angelo had met een wederzijdse vriend.

''Angelo moest in één klap voelen, wat hij mij al die jaren had aangedaan', zei de verdachte gisteren tegen de rechter. Bij de steekpartij raakte slachtoffer Angelo gewond aan zijn hoofd en handen. De lerares, die tussenbeide sprong, verloor bijna een vinger en liep een steekwond op tot op het bot. ''Net goed, motherfucker’'', riep de verdachte voordat hij wegholde.

De jongen zat vroeger ook op het Accent College, maar was daar na vier geweldsincidenten en wapenbezit weggestuurd. ''Zelfs leraren waren bang voor hem,’'' verklaarde de directeur. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.