Schumachers taxirace krijgt staartje

Icoon OpmerkelijkDe Duitse politie is woedend over het 'taxiritje' van voormalig formule-1-coureur Michael Schumacher. De Duitser kroop afgelopen week zelf achter het stuur van een taxi om er zeker van te zijn dat hij zijn vliegtuig zou halen.

De politie in Coburg kan er niet om lachen en onderzoekt of de zevenvoudig wereldkampioen verkeersovertredingen heeft gemaakt.

Ook de betrokken taxichauffeur moet op het matje komen. Tuncer Yilmaz, die in de media onder meer sprak over ''bochten op volle snelheid'', wordt verhoord. Mogelijk krijgt de 42-jarige chauffeur ook nog een boete omdat hij in strijd met de transportwetten heeft gehandeld.

Schumacher, die in Duitsland een puppy kwam ophalen, betaalde Yilmaz niet alleen 60 euro voor de rit maar gaf de taxichauffeur ook een fooi van 100 euro. Willi Weber, Schumachers manager, zei vandaag dat hij het belachelijk vindt dat Yilmaz en Schumacher nu mogelijk bestraft worden. ''Hij (Yilmaz) was zo aardig om Michael te helpen. We zouden willen dat alle taxichauffeurs zo begripvol waren.''