VVD dicht bij wegsturen Vogelaar

Icoon PolitiekMinister Ella Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie) staat op het punt het vertrouwen van de VVD-fractie te verliezen. VVD-Tweede Kamerlid Charlie Aptroot heeft dat vanochtend gezegd in het radioprogramma TROS Kamerbreed.

Afgelopen donderdag heeft de VVD al serieus overwogen om een motie van wantrouwen van PVV-leider Geert Wilders tegen Vogelaar te steunen. Na een ''emotionele'' discussie werd daarvan afgezien, omdat die motie ''net te ver'' ging. De VVD-fractie wacht nu de begroting van de PvdA-bewindsvrouw af, om te zien met welke concrete plannen ze komt. ''Maar we zijn het punt om het vertrouwen in haar op te zeggen dicht genaderd'', aldus Aptroot.

Wilders kwam met zijn motie omdat Vogelaar in een interview had gezegd dat Nederland op lange termijn wel eens kan uitgroeien tot een land met een jood-christelijk-islamitische traditie. Volgens Wilders betekent die uitspraak dat de minister ''knettergek'' is geworden.

Zo'n woord zal Aptroot in een Kamerdebat niet gebruiken, zei hij vandaag. Maar tegenover vrienden heeft hij zich op vergelijkbare manier uitgelaten toen hij het interview met Vogelaar las.



Minister 'knettergek' Vogelaar

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.