Steve Irwin geëerd met eigen natuurpark

De overleden krokodillenjager Steve Irwin wordt postuum in het zonnetje gezet met een naar hem vernoemd natuurreservaat. Dit heeft de regering van Australië vandaag naar buiten gebracht. Irwin, die wereldfaam verwierf met televisieprogramma The Crocodile Hunter, stief vorig jaar in het harnas door een steek van een pijlstaartrog.

Het Steve Irwin Wildlife Reserve beslaat maar liefst 135 duizend hectare land en ligt in de provincie Queensland, hetzelfde gebied waar de krokodillenjager ook vandaan kwam. In dit gebied leven onder anderen de speertandhaai en de met uitsterven bedreigde dwergbuidelmarter.

Volgens Irwins weduwe Terri was haar man helemaal ondersteboven van de flora en fauna van het gebied. "Hij zou dan ook heel trots zijn als hij zou weten dat het nu een beschermd natuurgebied wordt", zo laat Terri weten. De Australische premier John Howard denkt dat het nieuwe reservaat iets toevoegt aan de vele natuurparken in het land. "En het is een passend eerbetoon aan een gepassioneerde milieuactivist en een groot Australiër."


De te vroeg overleden Steve Irwin, knuffelend met een krokodil