Man vraagt president om dochters te mogen doden

Icoon ShockingEen zeer arme Indiër uit de oostelijke Indiase deelstaat West-Bengalen heeft de Indiase president Abdul Kalam om euthanasie gevraagd voor zijn twee gehandicapte dochters, die geen speciale hulp meer krijgen van de lokale administratie. De 71-jarige Abdur Rauf vroeg genade voor het doden van zijn 41 en 36-jarige dochters Fatema en Regina.

Ze lijden aan een spastische verlamming en moeten de hele dagen in bed blijven. De man schrijft in een brief dat hij en zijn familie 3.000 roepie (ongeveer 55 euro) per maand kwijt zijn om de dochters in leven te houden. Na meerdere aanvragen bij de sociale diensten blijkt slechts één van de dochters recht te hebben op een invaliditeitsuitkering van 500 roepie(ongeveer 7 euro). De vader is zijn hoop verloren en wil alleen maar de dood voor zijn twee dochters.

De autoriteiten zeggen helemaal niets van de zaak af te weten. "We zullen de zaak bestuderen en doen wat we kunnen voor de familie", aldus Biswanath Chowdhury, de Indiase minister voor Ontwikkeling van Vrouwen en Kinderen.