Excuses van Cameron Diaz voor 'Mao-tas'

ShowbizzFilmster Cameron Diaz heeft haar excuses aangeboden aan het Peruaanse volk voor het dragen van een tas die was bedrukt met een rode ster en één van de favoriete teksten van de communistische leider Mao Zedong, 'Dien het volk'. Afgelopen vrijdag werd de 34-jarige actrice op de foto gezet met de tas tijdens een rondleiding aan de Inca-stad Machu Picchu.

De foto's van de hippe olijfgroene 'Mao-tas' zorgden voor veel ophef. In de jaren tachtig werden in Peru namelijk bijna zeventigduizend inwoners vermoord door de maoïstische guerrillabeweging Lichtend Pad. Veel inwoners van het Zuid-Amerikaanse land namen dan ook aanstoot aan Diaz' tas. Volgens een Peruaanse mensenrechtenactivist had Diaz bewuster van haar omgeving moeten zijn toen ze haar accessoire uitkoos.

Diaz laat in een verklaring weten haar 'oprechte excuses' aan te bieden voor de misstap. ''Het spijt me voor iedereen die ik hiermee heb gekrenkt. Het is nooit mijn bedoeling geweest zo'n pijnlijke wond in de geschiedenis van dit land te openen.'' Volgens de actrice kocht ze tas toen ze als toerist China bezocht. Ze had zich niet gerealiseerd hoe gevoelig de tekst op haar tas lag in Peru.


Diaz met 'foute' tas