Nudistencampings willen jongeren trekken

Omdat de huidige bezoekers van nudistencampings er met het verstrijken der jaren ook niet knapper op worden, is men naarstig op zoek naar verjonging op de campings. Daarom probeert men nu jongeren naar de campings te lokken met fikse kortingen.

Het getoonde lichaamshaar op de Amerikaanse kampen vergrijst. De gemiddelde bezoeker is maar liefst 55 jaar, en daar liggen de meesten niet meer wakker van. Voordat er straks geen blootloper meer te zien is, is men op diverse campings een actie gestart om het publiek wat aantrekkelijker te maken. Jongeren tussen de twintig en dertig jaar jong mogen straks voor honderdvijftig dollar per jaar in hun blootje rondlopen, terwijl vijftigplussers vijfhonderd dollar moeten neertellen.

Volgens een nudiste op leeftijd is de teruglopende belangstelling te wijten aan het beeld dat de meesten hebben van nudisten. "Ze denken dat we allemaal hippies zijn", verklaart ze. Bij een recentelijk gehouden open dag konden ze het aantal bezoekers op één hand tellen. En omdat het die dag ook niet al te lekker weer was, gingen de bezoekers ook nog eens warm aangekleed het terrein op.

Toch hebben ze een nudist gevonden die nog graag eens terugkomt. De 27-jarige Robyn Maguire uit Connecticut voelde zich erg relaxt op de nudistencamping. "Anders dan in het normale leven kijken mensen je hier strak aan als ze tegen je praten."