Frituurvet zou overval hebben verijdeld

De eigenaar van de Utrechtse snackbar De Molen in de van Eyzingalaan in Transwijk ontkent dat hij donderdag twee overvallers met frituurvet zijn zaak heeft uitgewerkt. Dat is opmerkelijk want de politie meldde gisteren dat dit wel het geval is geweest.

De politie, die de daders buiten niet meer kon achterhalen, trof in het Oudenrijn Ziekenhuis een 16-jarige jongen aan die zich daar had gemeld met brandwonden op zijn lichaam en frituurvet op zijn kleding. Hij werd na behandeling naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.

Dat de eigenaar nu ontkent komt wellicht voort uit angst voor wraak of omdat hem ook iets te verwijten valt, zo schrijft het AD vandaag. Of de - mogelijke - frituurgooier te ver is gegaan, is overigens nog maar de vraag. Want in theorie kan hij zich beroepen op noodweer. De overvallers dreigden namelijk met een vuurwapen.

De jongen die gearresteerd is kan natuurlijk ook aangifte doen van mishandeling, maar dan verraadt hij wel dat hij een overval pleegde. Om zich vrij te pleiten van de overval kan hij ook zeggen dat hij op de avond van het frituurincident een vergelijkbaar ongeval thuis heeft gehad.

De politie zet het onderzoek naar de overval ondertussen voort. De tweede dader is immers nog spoorloos en er moeten getuigen worden gehoord.



Hete frituurspetters