Bierbad populair in Tsjechië

Icoon Opmerkelijk Al 4000 Tsjechen hebben in 2006 een bierbad genomen bij de enige bier-spa ter wereld. Vreemd genoeg is het bierbad vooral populair bij vrouwen, terwijl bier meestal geassocieerd wordt met het mannelijke geslacht.

De vrouwen drinken meestal wel een biertje mee in het bad, maar het gaat hen voornamelijk om de therapeutische effecten van het bier op de huid. Het bierbad zou een rustgevende werking hebben voor mensen met een druk bestaan. "Dit is de derde keer dat ik hier ben. En ik moet zeggen: Het is geweldig. Heel ontspannend", aldus een Tsjechische deelneemster. "Het is een geweldige manier om de dagelijkse stress te ontsnappen", vult een andere vrouw aan.

Fysiotherapeuten stellen dat het bierbad weinig kwaad kan. Toch zijn er wel enkele nadelige bijeffecten. "De CO2 in het bad verhoogt de bloedsomloop en verlaagt de bloeddruk. Daardoor kun je duizelig worden, dus je moet voorzichtig zijn", aldus een lokale fysiotherapeut. Een bierbad lijkt dus dezelfde effecten te geven als het drinken van flinke hoeveelheden bier.
Submitter:  Bron: Zoom.in