Winkelier krijgt boete na PlayStation-roof

Icoon BinnenlandsIn de nacht van donderdag op vrijdag 23 maart vond er bij Replay Videogames in Breda een brutale diefstal plaats. Nu blijkt echter dat de winkel niet 's nachts geopend had mogen zijn en krijgt de winkelier een prent vanwege het overtreden van de Winkeltijdenwet. De politie heeft nog niet gereageerd op het voorval.

De winkel was 's nachts geopend om als eerste de nieuwe PlayStation 3 aan zijn klanten aan te kunnen bieden. Een 19-jarige klant van de winkel was de tweede die net een nieuwe spelcomputer aangeschaft had, waarna een nog onbekende man de winkel inrende en de klant van zijn spelcomputer beroofde. Daarop zette hij de achtervolging op de overvaller in, maar werd prompt geslagen met een nep-pistool. Met verwondingen aan zijn hoofd besloot hij terug te gaan naar de winkel.

Toen het slachtoffer weer terugkwam in de winkel kreeg hij uit medelijden van de eigenaar een nieuwe PlayStation 3 met videogame mee. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de roof. De overval is alweer de achttiende straatroof in drie maanden in het centrum van Breda. Van de zeventien andere straatroven zijn er tot op heden pas twee opgelost.

De winkelier reageerde zuur op het feit dat hij nu alsnog een boete krijgt voor het 's nachts openen van zijn winkel. Of de politie het proces-verbaal alsnog gaat herzien is niet duidelijk.

Met dank aan een anoniempje voor de submit.