Chinezen op reis naar buurlanden

Icoon BuitenlandsGeniet je er van als je op reis gaat naar Vietnam, Zuid Korea, Thailand of Laos? Tot nu toe zijn het vooral de Europeanen en Australiërs die in deze landen de toerist uithangen. De toeristenmarkt lijkt echter te gaan veranderen.

In 2011 verwacht Euromonitor International dat 80 miljoen Chinezen per jaar de buurlanden gaan ontdekken en daar even hard gaan genieten als de Europeanen dat nu doen. Hotels, bussen en treinen zullen dan volgepropt zitten met Chinese toeristen. Met name Vietnam en Zuid Korea lijken erg in trek. Chinezen zijn een reislustig volk, maar doen dat nu vooral nog binnen de eigen landsgrenzen. Aangezien de economie in het drukst bevolkte land ter wereld bijna niet meer stuk kan, zullen met name de Chinese jongeren tussen 20 en 34 jaar de komende jaren de wijde wereld in gaan trekken.

Chinese toeristen zijn anders dan de Japanners die het liefste Europa in 10 dagen willen doen. Ze zoeken het liever wat dichter bij huis, omdat ze daar de taal verstaan, het eten op het Chinese eten lijkt en het minder 'eng' is dan verder weg te gaan. Voorlopig zullen ze de Keukenhof en Kinderdijk dus nog wel links laten liggen.

Met dank aan ronaldiz voor de submit.