PVV krijgt steun VVD in kwestie Arib

Icoon PolitiekHet spoeddebat dat de Partij voor de Vrijheid (PVV) wil starten over de functie als adviseur voor de Marokkaanse koning van Tweede Kamerlid Khadija Arib (PvdA) gaat door. Het debat gaat door omdat Geert Wilders bijval heeft gekregen van de VVD. Door de bijval van de VVD heeft de PVV de benodigde 30 stemmen kunnen verzamelen. Donderdag krijgt de partij de definitieve toezegging.

Arib zelf is niet van plan haar werkzaamheden voor de Marokkaanse raad neer te leggen, omdat die volgens haar wel degelijk onafhankelijk is. Niet alleen Wilders en VVD hebben hier hun twijfels over, ook Aribs eigen partij is er niet echt zeker van.

PvdA-fractievoorzitter Jacques Tichelaar heeft opdracht gegeven om alle, in het Arabisch geschreven, stukken over de werkgroep waarin Arib zit te laten vertalen. Als blijkt dat het Kamerlid op wat voor een manier dan ook banden met de Marokkaanse Koning of regering heeft, is volgens Tichelaar sprake van ongewenste belangenverstrengeling en zal de PvdA haar moeten dwingen om de adviesgroep te verlaten.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.