Stappende agenten vernielen taxi

Icoon Politie De politie heeft zondagochtend in Oosterhout twee agenten aangehouden wegens het vernielen van een taxi. Dat heeft een woordvoerder bekendgemaakt. De twee agenten, van 23 en 29 jaar oud, sloegen onder andere op de taxi in en braken de buitenspiegels af.

De twee maakten deel uit van een groep van vijf agenten die een avondje uit waren geweest. Het vijftal liep rond 03.20 uur door een smal straatje in het centrum van Oosterhout toen een taxi zich er langs probeerde te wringen. Dat vonden de agenten maar niks, maar toen de taxichauffeur toch door probeerde te rijden begonnen de agenten op de auto te slaan.

Dit rumoer alarmeerde een aantal van hun collega's die wel in functie waren, die zich gedwongen zagen twee van de vijf agenten aan te houden. De twee zijn na verhoor naar huis gestuurd. Mogelijk zullen er disciplinaire maatregelen genomen worden. "Integriteit staat bij ons hoog in het vaandel", aldus een woordvoerder. "Als politieagent heb je toch een bijzondere plaats in de samenleving, ook buiten je diensttijd."