Veel ijdeltuiterij bij Hollywoodsterren

ShowbizzOf onderstaand bericht ook voor BN'ers opgaat moet nog maar eens worden uitgezocht, maar de echte grote Hollywoodsterren beschouwen zichzelf als heel speciaal en beschikken over een uitzonderlijke dosis eigenliefde. Dat laatste schrijft de Sunday Times, op basis van onderzoek door twee befaamde Amerikaanse psychologen.

Uit het onderzoek bleek dat - waar onder 'gewone' burgers de man doorgaans baziger en opschepperiger is dan de vrouw - het tegenovergestelde geldt voor grote filmsterren. Vrouwelijke beroemdheden in Hollywood zijn namelijk veel narcistischer dan hun mannelijke tegenhangers en tonen zich 30% ijdeler en manipulatiever wat hun uiterlijk betreft dan de doorsneevrouw.

Volgens de onderzoekers vertonen acteurs, comedians en muzikanten de sterkste narcistische trekjes. En naarmate ze over minder '''normale' vaardigheden beschikken, doen ze meer hun best om aandacht te trekken. Want het gaat bij hen niet uitsluitend om ijdelheid. Ze hunkeren naar aandacht, hebben een overdreven vertrouwen in hun eigen mogelijkheden, missen empathie en gedragen zich vaak heel wispelturig. Wat niet wegneemt dat ze vaak bewonderd worden en sympathiek worden bevonden, vooral bij een eerste kennismaking.''

De psychologen kwamen tot hun conclusies op basis van een mathematisch model om eigenschappen zoals ijdelheid en exhibitionisme te meten. Ze probeerden dat uit op een 200-tal sterren die verschenen in een befaamd Amerikaans radio-praatprogramma. Er zijn geen persoonlijke details uit het onderzoek bekend gemaakt. Wel is bevestigd dat namen als actrice Renée Zellweger en acteur Jim Carey, zangeres Jessica Simpson en leden van de groep Duran Duran in het radioprogramma zaten.



IJdeltuit ?