Nieuwjaarsduik afgelast wegens risico's

Icoon WeerVoor het eerst in 39 jaar is er op 1 januari geen nieuwjaarsduik in Scheveningen. Dat heeft organisator Unilever zondagavond gemeld.

Door een combinatie van harde wind uit zuidwest tot west en opkomend tij ontstaat er een sterke stroming en hoge golfslag. Deelnemers kunnen daardoor in gevaar komen. Op advies van brandweer, politie, reddingsbrigade, gezondheidsdiensten en de gemeente, die allen betrokken zijn bij de organisatie, is de Nieuwjaarsduik daarom geannuleerd.

"We willen een feestelijke en veilige Nieuwjaarsduik. Daarom organiseren wij dit evenement in goed overleg met brandweer, politie en de reddingsbrigade. We betreuren het ten zeerste dat het dit jaar niet door kan gaan, maar de veiligheid van de deelnemers staat voorop", aldus een woordvoerster van Unilever.

Eventuele deelnemers worden zo veel mogelijk via de media op de hoogte gebracht en op het strand komen waarschuwingsborden. Wie tevergeefs voor de frisse duik naar Scheveningen komt, krijgt van Unox een kop warme erwtensoep.

Nieuwjaarsduik
1 januari 2007: Gelieve niet te duiken!