Drie miljoen bijen verwijderd uit appartement

Icoon BizarIn een appartement in Florida zijn meer dan drie miljoen bijen gevonden en verwijderd. In de muren van het appartement en in een keukenkast bevond zich een bijennest waar naast de bijen zelf ook nog eens bijna 30 kilo aan honing werd gevonden.

De bijenplaag begon meer dan twee jaar geleden in het appartement van Jesus Molina en zijn vriendin. Nadat ze zelf al van alles geprobeerd hadden om de bijen te verwijderen besloten ze professionals in te schakelen om de plaag aan te pakken. Ze hadden er meer dan genoeg van om iedere dag bijen te vinden in hun keuken.

De imker belast met het verwijderen van de bijen had nog nooit eerder een nest gezien dat zich zo had verspreid naar een keukenkast. Hij verklaarde dat het normaal is om bijen in de muur te vinden, maar niet dat ze ook nog eens een complete keukenkast bezetten.

Naar alle waarschijnlijkheid zijn de bijen door een klein gat in de muur achter het keukenkastje gekomen en konden zo het nest uitbreiden naar de keuken. Hoe de bijen precies geteld zijn is vooralsnog niet bekend.

Met dank aan ziggyziggyziggy voor de submit.