Scheidsrechter deelt zes rode kaarten uit

Icoon VoetbalEen scheidsrechter in Spanje vond het nodig om een behoorlijk aantal rode kaarten uit te delen. Tijdens een voetbalwedstrijd op zaterdag in de tweede divisie, tussen de clubs Almeria en Xerez, deelde Antonio Mateu Lahoz er maar liefst zes uit, waarvan vijf in de laatste acht minuten.

In de eerste helft bleef het rustig, maar in de tweede helft was het raak. In de 54e minuut vond Lahoz dat het tijd was voor de eerste rode kaart. Er volgden nog drie rode kaarten, en in de 82e minuut werd zelfs de coach van Xerez, Pepe Murcia, met een rode kaart van het veld gestuurd; hij zou een grote mond tegen de scheidsrechter hebben opgezet.

Sander Westerveld, voormalig keeper bij Liverpool en nu uitkomend voor Almeria, was de laatste die een rode kaart kreeg toebedeeld. Hij haalde vier minuten in blessuretijd een speler die op zijn doel af kwam stormen onderuit.

Coach Murcia kan niet geloven wat er gebeurd is. "Ik heb nog nooit een wedstrijd gezien waarbij vier spelers van het andere team van het veld werden gestuurd." Almeria, dat het uiteindelijk met vier spelers minder moest doen, wist de eindstand op 1-1 te houden.