Kazachstan nodigt Borat uit

Icoon ShowbizzDat het bestuur van Kazachstan de fratsen van hun "landgenoot", televisiejournalist Borat Sagdiyev, niet kunnen waarderen mag als bekend worden verondersteld. Het steekt de regering dat het alter ego van de Britse komiek Sacha Baron Cohen de inwoners van het land afschildert als paardepis drinkende anti-semieten die altijd in zijn voor een verkrachting. Cohen heeft nu van de Kazachstaanse regering een uitnodiging gekregen voor een bezoek aan het land. Dit om te laten zien dat het er in het echte Kazachstan net iets anders aan toe gaat dan in het Kazachstan uit Cohens film BORAT Cultural Learnings of America to make Benefit Glorious Nation of Kazachstan.

De autoriteiten van Kazachstan komen handen en voeten tekort om het door Borat geschonden imago van het land weer op te poetsen. Zo liet men een advertentie van maar liefst vier pagina's in verschillende grote Amerikaanse kranten publiceren waarin werd gewezen op het moois dat het Centraal-Aziatische land te bieden heeft.

"Zijn bezoek kan veel verrassingen geven. Zo kan hij zelf zien dat vrouwen niet alleen in een bus mogen rijden, maar ook hun eigen auto besturen, dat we wijn maken van druiven en dat joden gerust naar een synagoge kunnen", zo zegt een hoge functionaris van het land.

Borat, de
Borat, de "trots" van Kazachstan