Vliegtuigversie van Big Brother

Icoon Televisie Televisieproducente Marijke Schaaphok werkt samen met presentator Henny Huisman aan een televisieprogramma dat lijkt op Big Brother, maar dat zich zal afspelen in een vliegtuig. Het programma zal 'Vluchtnummer ..' heten, waarbij de punten zullen staan voor de naam van de televisiezender waarop het uitgezonden zal worden. Welke zender dit wordt is nog niet bekend.

Het programma gaat om mensen die wensen hebben waar een behoorlijke afstand in voorkomt. Als je dus wil trouwen in bijvoorbeeld de Malediven, dan kan je die reis winnen bij het programma. Die reis duurt zo'n 14 uur, wat betekent dat de deelnemer 14 dagen in een zogenaamd vliegtuig moet verblijven.

Voor de setting zal een Concorde of ander afgekeurd vliegtuig gebruikt worden: deze zal aan kabels gehangen worden om het 'vliegtuigeffect' zoveel mogelijk na te bootsen. Ook kan er een situatie van turbulentie nagebootst worden. De deelnemers worden precies zo behandeld als mensen in een vliegtuig. Dat betekent dagenlang alleen maar vliegtuigvoedsel eten en water bestellen door op het stewardess-knopje te drukken. Henny Huisman komt af en toe kijken in het vliegtuig hoe het gaat met de deelnemers. In het hele vliegtuig hangen camera's die de deelnemers in de gaten houden.