Verwisseling slachtoffers verkeersongeluk

Icoon BuitenlandsEen Amerikaans gezin heeft een vervelende verrassing te verwerken gekregen. Nadat het gezin wekenlang aan het ziekenbed van hun dochter had gezeten, bleek de jonge vrouw hun dochter helemaal niet te zijn. Hun eigen dochter bleek al lang dood en begraven te zijn.

Een ander gezin was juist verteld dat hun dochter om het leven was gekomen bij het ongeval, dat op 26 april plaatsvond. Hun dochter lag echter in coma. Doordat de twee blonde studentes erg op elkaar leken, en het meisje dat in coma lag moeilijk herkenbaar was door zwellingen en kneuzingen in haar gezicht, had niemand de verwisseling opgemerkt.

De familie van de 22-jarige Laura VanRyn maakte de persoonsverwisseling afgelopen woensdag bekend op het weblog waarop ze het herstel van de jonge vrouw bijhielden. "Onze harten doen pijn nu we erachter zijn gekomen dat de jonge vrouw die we de afgelopen vijf weken hebben verzorgd niet onze lieve Laura is, maar een medestudente, Whitney Cerak".

Verder schrijft het gezin op de weblog dat ze begonnen te twijfelen aan de identiteit van het meisje toen ze langzamerhand bij bewustzijn begon te komen. De dingen die ze zei, maakten haar ouders aan het twijfelen. Aan die twijfel is nu dus definitief een einde gekomen. De familie beschrijft het nieuws als "een mengeling van verdriet en geluk". "We zullen rouwen om Laura, maar zijn blij voor de familie Cerak, dat zij meer tijd hebben gekregen om samen te zijn met hun dochter".

Naar wat iedereen dacht dat de begrafenis van de 18-jarige Cerak was kwamen meer dan 1.400 mensen. Het is nog onduidelijk hoe de verwisseling precies heeft kunnen plaatsvinden.


Links: Laura VanRyn | Rechts: Whitney Cerak



Met dank aan Babettie en static voor de submit.