'Inenten voor het WK'

Icoon EpidemieNiet alleen voor verre reizen krijg je advies om je in te laten enten. Duitse artsen adviseren mensen die naar WK-wedstrijden in Noordrijn-Westfalen willen gaan namelijk om zich in te laten enten tegen mazelen. Eén en ander is het gevolg van de mazelen-epidemie die uitgebroken is in de Duitse deelstaat. Ruim 1100 mensen zijn inmiddels besmet.

Emil Reisinger, deskundige van de universiteit van Rostock, zegt dat de kans op besmetting in een vol stadion levensgroot is. Ook op drukke feesten rond de wedstrijden is er verhoogd risico op het oplopen van de ziekte. De wereldgezondheidsorganisatie WHO steunt hem. Heinz-Josef Schmitt van het Robert Koch Instituut, een centrum voor de controle van besmettelijke ziektes is duidelijk: "We raden de bezoekers van het WK aan zich te laten inenten."

In Noordrijn-Westfalen zullen in totaal elf WK-wedstrijden gespeeld worden. Het gaat om de speelsteden Dortmund, Keulen en Gelsenkirchen. Nederland speelt daar niet tijdens de groepswedstrijden. In het gebied vinden wel twee achtste, een kwart en een halve finale plaats.