Voetbal: Uitslagen Champions League

Icoon Champions LeagueAC Milan en Villarreal hebben zich als eerste clubs gekwalificeerd voor de halve finales van de Champions League. AC Milan rekende af met Olympique Lyon, terwijl Villarreal verantwoordelijk was voor de eliminatie van Internazionale.

AC Milan plaatste zich na een 3-1 zege op Olympique Lyon. In Frankrijk werd het zes dagen geleden 0-0. De Rossoneri kwamen halverwege de eerste helft via Filippo Inzaghi op voorsprong. Een puntgave voorzet van Clarence Seedorf werd door de Italiaan binnengekopt. Binnen zes minuten stond het alweer gelijk. Mahamadou Diarra, de voormalige speler van Vitesse, was de gevierde man. Gedurende het tweede bedrijf zette Milan veel druk. Vlak voor tijd beslisten doelpunten van Inzaghi en Andrei Shevchenko de kraker.

Villarreal had genoeg aan een 1-0 overwinning in eigen huis tegen Internazionale, na de 2-1 nederlaag in Milaan. Het is voor het eerst sinds 2000 (Valencia) dat een debutant zo ver reikt. In het eerste bedrijf gebeurde er weinig spectaculairs, na rust heerste Villarreal. Rodolfo Arruabarrena kopte een vrije trap van Juan Roman Riquelme binnen en groeide daarmee uit tot matchwinnaar. Inter had geen antwoord paraat en sneuvelt net als in 2005 in de kwartfinales.