Filmmaker maakt gehandicapten belachelijk

Icoon OnderwijsFilmmaker Morgan Spurlock, bekend van de documentaire Supersize Me over de gezondheidsrisico's van het eten bij McDonalds, heeft een middelbare school in Pennsylvania geshockeerd door uitspraken te doen over gehandicapte medescholieren, de intelligentie van medewerkers bij McDonalds en leraren die joints roken.

Spurlock, die in 2004 voor een oscar was genomineerd, hield een uur durende speech voor een middelbare school in het Amerikaanse Horsham. Hoewel sommige jongeren zijn toespraak wel konden waarderen, konden de hulpbehoevende scholieren en leraren dat zeker niet. Zo fulmineerde Spurlock over de "achterlijke kinderen achterin die helmen dragen", waarna de leraren deze kinderen ergens anders heen brachten.

De directrice had er het volgende over te zeggen: "Als je alles bij elkaar bekijkt, het gebruik van het F-woord en het kleineren van leraren en speciale scholieren, was het gewoon niet netjes."

Spurlock is zich van geen kwaad bewust en zegt in de war te zijn gebracht door dit commentaar, omdat hij bij andere scholen dezelfde toespraak had gehouden. Hij vertelt daarbij: "De belangrijkste les die de kinderen vandaag geleerd hebben, is het belang van vrijheid van meningsuiting."


Supersize Me