Vrouw faket dood om onder boete uit te komen

Icoon ShockingHet is nooit leuk om een boete te krijgen, maar een een vrouw uit het Amerikaanse Iowa maakte het wel erg bont. Om onder de boete uit te komen, deed ze alsof ze dood was.

De 36-jarige Kimberly Du maakte een necrologie van zichzelf zodat het leek alsof het van een register kwam. In de necrologie staat dat ze om het leven zou zijn gekomen door een auto-ongeluk. De vrouw maakte zelfs haar moeders handtekening na en zette die op een brief naar de rechtbank waarin staat dat ze overleden zou zijn. Bob Rigg van de Drake Law-kliniek: "Uit het feit dat ze dit gedaan heeft, blijkt dat ze niet is gaan zitten en denken: 'wow, ik ga proberen om onder een simpele overtreding uit te komen door een zwaar misdrijf te plegen'."

Autoriteiten kwamen erachter nadat Du aan de kant gezet werd met de auto omdat ze te hard reed. Ook haar rijbewijs bleek te zijn vervallen. Na onderzoek bleek dat ze nooit in de krant heeft gestaan en er nooit een begrafenis heeft plaatsgevonden. Ze riskeert een gevangenisstraf van twee jaar.