School VS schorst 20 scholieren om site

Icoon OnderwijsEen middelbare scholier uit Californië wordt mogelijk van school getrapt omdat hij naar verluidt bedreigingen tegen een klasgenoot op internet heeft gezet. Twintig andere klasgenoten zijn geschorst vanwege het feit dat zij de website hebben bekeken. De Amerikaanse politie bekijkt of hij een misdaad begaan heeft door haat te zaaien.

De jongen heeft gebruik gemaakt van MySpace.com, een website waar je gratis je eigen pagina kunt aanmaken. Volgens de ouders van de geschorste jongens gaf de invitatie om zijn MySpace-groep te bekijken geen indicatie van de vermeende bedreigingen. Toen ze erop ingingen bleek dat de naam van de groep 'Ik haat -meisjesnaam-' was, en dat er een expletieve en antisemitische boodschap vanuit ging.

Als ze doorklikten kregen ze een zin te zien waar stond: "Wie wil een shotgun oppakken en haar hoofd meer dan duizend keer kapotschieten?" Het is niet volstrekt duidelijk wat de scholieren allemaal te zien kregen, omdat de maker van de pagina zijn content op elk moment kan aanpassen.

De school zegt dat de schorsingen gepast waren omdat de veiligheid van een student in het geding was. Sommige ouders vragen zich echter af of de school niet te ver gaat door scholieren te straffen voor gebeurtenissen die thuis en buiten schooltijd plaatsvonden.