Spanning in Assen door bedrog PvdA

Ome.Fleer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitiekDe spanning in de lokale politiek van Assen is hoog opgelopen. De stadspartij PLOP ontdekte dat PvdA‑voorlichter Jurjen Sietsema in overleg met lijsttrekker (en wethouder) Gerrit Piek onder een valse naam een artikel in de internetkrant Asser Journaal heeft gezet. In het pamflet werd onder de schuilnaam 'George Guldenaar' op ironische wijze kritiek geleverd op PLOP.

Na herhaalde oproepen maakten de PvdA'ers zich bekend. Wethouder Piek neemt alle verantwoordelijkheid op zich. "Achteraf denk je: stom, stom, stom." PLOP‑lijsttrekker (en wethouder) Ruud Wiersema wil een stevig gesprek met Piek. "Hij heeft een norm overschreden. Nadat wij ze hadden uitgerookt, kwamen ze uit hun hol. Piek heeft mij veel uit te leggen."

In het artikel staat dat PLOP pronkt met andermans veren en de politieke feiten verdraait. De PvdA neemt wel afstand van de zinsnede dat PLOP‑stemmers 'onwetenden' zijn die zich een rad voor ogen laten draaien door de populistische toon van de lokale stadspartij. Achteraf kan voorlichter Sietsema zich ook wel voor z'n kop slaan. "Het was een heel doorzichtig pseudoniem."