Lenie 't Hart aan dood ontsnapt

Naar nu blijkt is Lenie 't Hart, beschermengel van de zeehonden, op oudejaarsdag aan de dood ontsnapt toen de zijkant van haar auto volledig werd opengereten door een tankwagen. Haar man, Karst van der Meulen, bestuurde de auto op dat moment. Het ongeluk met bijna fatale afloop gebeurde in Nieuwolda (Groningen).

Het ongeluk voltrok zich doordat een auto, die voor de wagen van Lenie 't Hart reed, plotseling stopte om te keren. Van der Meulen kon de auto op tijd tot stilstand brengen, maar achter hen reed een zware tankauto die geen kans had om op nog tijd te remmen. De bestuurder van de tankauto kon de auto waarin Lenie 't Hart zat nog wel gedeeltelijk ontwijken, maar kon niet voorkomen dat de zijkant van de auto van Lenie 't Hart compleet werd vernield. De tankwagen belandde bij de uitwijkmanoeuvre in de sloot.

Lenie en Karst zijn de trucker eeuwig dankbaar dat hij zijn wagen de sloot in stuurde: "Als de hij niet was uitgeweken, hadden we het niet kunnen navertellen. Je bent altijd fout als je bij iemand achterop rijdt, maar hier kon hij echt niets aan doen".



De Land Rover van Lenie 't Hart, compleet vernield.