Jack Spijkerman is ideale 'bierman'

Jack Spijkerman is de beste bierambassadeur. Dat blijkt uit het eerste nationale bieronderzoek dat gisteren door Hans Wiegel, voorzitter van het Centraal Brouwerij Kantoor (CBK), werd gepresenteerd. 500 Nederlanders werden voor het onderzoek ondervraagd. De presentator zelf kan zich helemaal vinden in zijn uitverkiezing. "Ik drink mijn hele leven al bier."

Uit het onderzoek blijkt verder dat het kopen van bier een mannenaangelegenheid is. Zij sleuren met kratten door de supermarkt en kopen de vaatjes bier die horen in de thuistaps van Heineken en Philips. In 74 procent van de gevallen koopt de man dan ook het bier.

Meer dan 70 procent van het gekochte bier komt in een krat een huis binnen. Volgens het onderzoek wordt inmiddels zes procent van het bier in vaatjes aangeschaft.

Tijdens 'feesten en stappen' is voor mannen het ideale moment om een biertje te drinken. Vrouwen hebben het ideale biermoment juist op een mooie zomerse dag. Populair bij vrouwen is witbier, liefst gedronken uit een bierglas.


Even doordrinken joh!