Amerikanen komen Deltawerken bekijken

Nederland staat bekend om het gevecht tegen het water. Daarom komt een grote Amerikaanse delegatie volgende maand de Deltawerken bekijken. De politici, ingenieurs en milieudeskundigen hopen in Nederland oplossingen te vinden om de door de orkanen Katrina, Rita en Wilma zwaar getroffen staat Louisiana en de deels verwoeste stad New Orleans in de toekomst "de beste bescherming tegen het water te kunnen bieden", aldus senator Landrieu.

Tijdens de orkanen Katrina, Rita en Wilma is het gebied getroffen door grote overstromingen, doordat de dijken langs de oceaankust het begaven. Voorafgaand aan het bezoek van de Amerikanen zal de Nederlandse ambassadeur in Amerika inventariseren welke hulp New Orleans en omgeving nog nodig hebben en of Nederland die kan leveren.

Volgens senator Landrieu was Nederland een van de eerste landen die na de ramp met orkaan Katrina eind augustus feitelijke hulp bood. Ze zei zich bijzonder te verheugen op het met eigen ogen zien van "een stormvloedkering van wereldklasse en werelddesign", voordat Louisiana aan de uitdaging van de wederopbouw begint.