Amerikaanse senator wint grote prijs in loterij

Icoon opmerkelijk nieuwsDe Amerikaanse senator Judd Gregg heeft een grote prijs in een loterij gewonnen. Niet de hoofdprijs van 340 miljoen dollar, die ging namelijk naar een vooralsnog onbekende man uit Oregon. De Republikein Gregg moest genoegen nemen met een bedrag van 853.492 dollar.

De politicus, voorzitter van de begrotingscommissie van de Senaat, verklaarde niet vaak aan dergelijke loterijen mee te doen. Maar net als veel Amerikanen had hij zich gek laten maken door de berichten over de enorme jackpot, die opgelopen was omdat sinds augustus niemand de juiste cijfers op het lottoformulier had aangekruisd. Bij een benzinestation had Gregg voor twintig dollar een paar Powerball-loten gekocht. Een bediende was hem nog achterna gerend nadat hij een van zijn loten op de balie had laten liggen.

"Iedere Amerikaan gelooft in goed geluk en ik ben niet anders", zei de 58-jarige politicus uit de staat New Hampshire. Hij wil een deel van de prijs doneren aan een liefdadigheidsfonds. Wat er met de rest moet gebeuren mag zijn echtgenote beslissen. Gregg is volgens zijn laatste vermogensopgave al meervoudig miljonair.