Talpa: wij weigeren slechte tv-commercials

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Bij Talpa komen er geen slechte tv-spotjes op de zender. Althans, dat claimt de tv-zender. Via een kijkerspanel wordt beoordeeld of een reclame goed genoeg is; is dit niet, dan zal deze niet op tv worden uitgezonden. Het kijkerspanel wordt geleid door opinieonderzoeker Maurice de Hond.

Zo heeft de zender al een voetschimmelreclame geweigerd, waarin bacterie Schimpie de hoofdrol speelt. Dit zullen er overigens volgens commercieel directeur van Talpa TV, Ton Rozestraten, wellicht meer kunnen worden: "Ik kan nog wel een paar spotjes bedenken die wij niet zullen uitzenden. Sommige zijn zonder enige passie gemaakt".

Onderzoek geeft overigens aan dat ruim vier-vijfde van alle commercials (81 procent) niet wordt gezien door de kijkers, aangezien deze dan wegzappen naar een andere zender. Via het kijkerspanel van Maurice de Hond wil Talpa de kijkdichtheid van de commercialblokken verhogen. Volgens Frans Blanchard, directeur van de branchevereniging van reclamebureaus, is het nog nooit eerder voorgekomen dat een tv-zender commercials weigert wegens de kwaliteit van een reclamespot.

Schimpie zal niet te zien zijn op Talpa
Schimpie zal niet te zien zijn op Talpa