Jamie Oliver: eten in Soweto beter dan in Londen

De Engelse TV-kok Jamie Oliver is ontzet over het verschil in kwaliteit tussen schoolmaaltijden in de arme Zuid-Afrikaanse 'Township' Soweto en het rijke Londen. Niet omdat het in Soweto zo slecht is, nee juist daar zijn de maaltijden veel beter!

Hij onthulde dit opmerkelijke verschil in kwaliteit tijdens een reis naar de arme wijk van Johannesburg. Hij was getuige van de bereiding van een lunch voor de scholieren en zag dat de jonge leerlingen een goed gevulde stoofpot met verse ingrediënten voorgeschoteld kregen.

Tegen de Engelse krant 'the Mirror' verklaarde hij: "Het heeft me totaal verbaasd dat op een plek waar zo'n grote armoede heerst, er zoveel liefde en zorg wordt besteed aan de bereiding van een schoolmaaltijd, dat deze gezonder en voedzamer is dan de maaltijden die de scholieren in Londen voorgeschoteld krijgen"

Oliver weet waarover hij praat, want in een van zijn meest recente kookprogramma's schonk hij zoveel aandacht aan de slechte kwaliteit van de schoolmaaltijden in Londen, dat de overheid besloot meer dan 350 miljoen euro te investeren in betere voorzieningen.


Jamie Oliver