Bono krijgt gestolen spullen terug

Icoon Muziek nieuwsDe spullen die waren gestolen tijdens de Joshua Tree Tour in 1987 van de rockgroep U2 moeten binnen een week weer worden terug gegeven aan de rechtmatige eigenaar. Dat heeft de rechter bepaald. Het gaat om de broek, hoed en andere spullen van Bono, de zanger van U2. Een styliste was destijds verantwoordelijk voor de diefstal. Zij wilde de spullen laten veilen bij Christie's in New York.

De voormalig styliste van de band, Lola Cashman, zei volgens BBC News dat ze de spullen van Bono cadeau heeft gekregen. Volgens haar kreeg ze de spullen na een optreden van een halfnaakt rondrennende zanger. De rechter vond het verhaal ongeloofwaardig en besliste dat alle items binnen een week moeten worden teruggegeven.

Cashman heeft in de jaren tachtig twee jaar als styliste gewerkt voor de band. In 2003 bracht ze, tot groot ongenoegen van de bandleden, een boek uit over de rockgroep. De rechter benadrukte dat het 'opmerkelijk' is dat nergens in het boek staat wanneer en hoe Cashman de spullen cadeau heeft gekregen. De twee betrokkenen waren dinsdag niet bij de uitspraak aanwezig. De band is voor een optreden van de Vertigo tour in Polen.