VS-inwoners: Jackson wél schuldig

Een meerderheid (66%) van de Amerikaanse bevolking denkt dat Michael Jackson wél degelijk kinderen seksueel heeft gemolesteerd, ondanks het feit dat de jury hem gisteren op alle punten heeft vrijgesproken. Dat blijkt uit een opiniepeiling van tv-zender CNN en de krant USA Today.

Een groot deel van de ondervraagden, 67%, zei ongelukkig te zijn met de uitspraak van de jury en 27% was er zelfs kwaad over. Van alle ondervraagden was 34% het eens met de vrijspraak; 48% kon zich er echter niet in vinden.

De voorzitter van de jury zei gisteren dat Jackson volgens hem waarschijnlijk wel jongetjes heeft misbruikt, maar dat het aangedragen bewijs te mager was. Hij sprak in het CNN-programma van Larry King. De juryvoorzitter verklaarde dat alles afhing van de geloofwaardigheid van de jongen die Jackson had aangeklaagd.

Jackson zelf heeft nog niet gereageerd. Hij heeft zich opgesloten op zijn landgoed Neverland omdat hij dringend behoefte heeft aan rust na het vier maanden durende proces. Hij zou wel van plan zijn om over een tijdje zijn muzikale carrière weer op te pakken. Een advocaat van Jackson liet vanmiddag weten dat de zanger in de toekomst niet meer het bed zal delen met jonge jongens.


Michael en zijn vader na de vrijspraak