Opnieuw ontsporing op Amsterdam CS

Aan de westkant van het Centraal Station van Amsterdam is vannacht opnieuw een goederentrein ontspoord. Ditmaal was het een lege kolentrein. Drie van de 36 wagons zijn door nog onbekende oorzaak van de rails geraakt. De schade aan de rails is groot en ook de gevolgen voor het treinverkeer van en naar Amsterdam zijn groot. Hoe lang de herstelwerkzaamheden gaan duren, is niet bekend.

Het treinverkeer bij Amsterdam CS was net weer helemaal normaal na de ontsporing van een trein met grind op maandagavond. Het duurde tot gisterochtend voordat de sporen en bovenleidingen waren hersteld. Ook nu zullen er van en naar Amsterdam voorlopig weinig treinen kunnen rijden.

Deze goederentrein was op weg van Keulen naar industriegebied Amsterdam Westhaven. Vooral reizigers tussen Amsterdam en Haarlem zullen vandaag last hebben van vertragingen.

Update 12:02 uur
Het zal volgens spoorbeheerder Prorail nog zeker tot morgenochtend duren voordat het spoor op Amsterdam CS weer vrij is. De ontspoorde wagons moeten nog op de rails gezet worden. Daarna moeten de rails nog hersteld worden.