Kermisexploitanten verdacht van ernstige mishandeling

raarten en scannerrob hadden ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonTwee kermisexploitanten uit Roermond staan op 9 juni in die stad voor de rechter, op verdenking van structurele mishandeling van twee jonge hulpen. De feiten zouden zich hebben voorgedaan tussen 1 augustus 2002 en 1 december 2004.

De 46-jarige Michel P. en de 49-jarige Donny L. zouden de twee mannen, inmiddels allebei 23 jaar oud, ondermeer geketend aan zware kettingen hebben vervoerd in de kofferbak van hun auto's en afgetuigd te hebben met stukken hout en ijzeren strippen. Ook zou bij één der mannen een keer een pin door zijn hand geslagen zijn, waarna hij wel het "geluk" had om met blote handen te worden afgetuigd. Verder zou een hulp naakt aan een boom zijn gebonden, waarna zijn mond dicht werd geplakt met tape en een zak over zijn hoofd werd gegooid. Vervolgens lieten de twee de hulp een lustopwekkend middel snuiven, terwijl één van de exploitanten een brandende sigaar tegen zijn geslachtsdeel aandrukte.

De verwachting is dat op 9 juni de zaak naar een later tijdstip wordt verschoven. Aangenomen wordt dat de rechter eerst een psychiatrisch onderzoek naar de daden van het duo zal willen afwachten.