Geen slachtoffers bij aanslag met 'bomhond' Irak

gr8w8 had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonIn de Noord-Iraakse stad Dakoek, zo'n tweehonderd kilometer van de Iraakse hoofdstad Bagdad, zijn donderdag bij een aanslag op een Iraaks militair konvooi geen slachtoffers gevallen. Opmerkelijk was de manier waarop de aanslag is gepleegd: met behulp van een bomhond. De viervoeter werd door de explosie uiteengereten. Het is voor zover bekend de eerste bomaanslag die met behulp van een hond is gepleegd.

Iraakse rebellen hadden met behulp van een riem springstoffen vastgemaakt aan het lichaam van de hond. Op het moment dat het konvooi een sji'itische heilige plaats passeerde werden de explosieven op afstand tot ontploffing gebracht.

Het gebruik van dieren bij aanslagen is niet nieuw. Zo werd in 2003 in Bagdad een ezel ingezet voor terroristische doeleinden. Deze trok een aanhangwagen met raketten voort welke vervolgens werden afgevuurd op een hotel in het centrum van de Iraakse hoofdstad. Ook werden er in het verleden boobytraps verstopt in kadavers van dieren. Daarnaast werden ook lijken van mensen als verstopplaats van dergelijke explosieven gebruikt.