Tijger 'ontsnapt' uit Dierenpark Emmen

LittleNurse had ons via de nieuws-submit te melden:

Grote paniek vanmorgen in Emmen. De medewerkers van Dierenpark Emmen werden vanmorgen met spoed opgeroepen om te assisteren bij een ramp in het tijgerverblijf. De bliksem was in een boom geslagen, waardoor hij om was gevallen met als gevolg de ontsnapping van een tijger. Het roofdier wist het centrum van Emmen te bereiken, waar hij door de dierenarts met een narcosegeweer onschadelijk werd gemaakt.

Gelukkig betrof het een oefening voor de bedrijfshulpverlening van het park. Bedoeling was om na te gaan hoe snel de medewerkers ter plekke waren, hoe eventuele gewonden afgevoerd werden en vooral hoe de coördinatie verliep. Met name de communicatie tussen de verschillende deelnemers kreeg extra aandacht, omdat ook de politie en de gemeente een belangrijke rol speelden.

Vanmorgen was er door de "blikseminslag" geen hand voor ogen te zien in de gang bij het tijgerverblijf. Ook lagen op verschillende plaatsen slachtoffers met bloederige wonden en was er zelfs een medewerker in tijgerpak, die door het dierenpark sloop. Het leek allemaal echt. Politie, gemeente, brandweer en dierenpark hadden tal van waarnemers in het park, die alles vastlegden wat er gebeurde. Na evaluatie van al die gegevens zal blijken wat er allemaal goed ging en op welke punten verbeteringen moeten worden doorgevoerd. Dat is de bedoeling van zulke oefeningen.