Jezus Christus krijgt geen rijbewijs

MiSS_TiquE stuurde ons via de nieuws-submit, geheel vertaald, het volgende bericht:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen rijbewijs aanvragen als je Jezus Christus heet, blijkt niet zo simpel te zijn. Een man uit Washington, geboren als Peter Robert Phillips Jr., is verwikkeld in een lange rechtszaak omdat hij graag een rijbewijs wil met zijn naam, Jezus Christus dus, erop.

De man heeft een paspoort waar de naam Jezus Christus opstaat. Op zijn rijbewijs staat deze naam ook, maar dit rijbewijs is alleen geldig in Washington. Omdat Christus binnenkort gaat verhuizen naar West Virginia wil hij een nieuw rijbewijs aanvragen.

De autoriteiten van West Virginia willen hem dit rijbewijs echter niet verstrekken, omdat op het geboortebewijs van Christus nog steeds zijn originele naam staat. De man heeft in 2003 in Washington een aanvraag ingediend om zijn naam officieel in Jezus Christus te veranderen, maar dit heeft de rechter afgewezen. Dit omdat 'het dragen van de naam Jezus Christus agressie kan opwekken.' Ook zouden mensen zich beledigd kunnen voelen.

De man zal net als ieder ander de correcte papieren moeten kunnen laten zien, aldus de ambtenaren van West Virginia. Christus heeft zijn naam overigens gewijzigd om zijn respect en liefde voor de echte Jezus Christus te uiten. Volgens zijn advocaat draag hij de naam al vijftien jaar zonder problemen.