Feyenoord-hooligan gezocht voor poging tot doodslag

knowall en calvobbes hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Vorige week werd gemeld dat een supporter van Feyenoord gewond raakte toen voor de wedstrijd tegen Ajax een stuk vuurwerk in zijn zak ontplofte. Dit verhaal blijkt niet te kloppen. De juiste versie is dat een Feyenoord-hooligan met een startpistool een vuurpijl richting de Ajax-trein op de dijk heeft afgeschoten. Deze pijl raakte een toevallige voorbijganger in het hoofd, die hierdoor ernstig gewond is geraakt.

De juiste versie van het verhaal blijkt na bestudering van de beelden die van de rellen op 17 april gemaakt zijn. De ongelukkige voorbijganger, een 31-jarige Rotterdammer, is een week lang kunstmatig in coma gehouden om ernstige verwondingen, onder meer aan zijn gezicht, te kunnen behandelen. Zo moesten dokters een metalen voorwerp ter grootte van een damsteen uit zijn gezicht halen, aldus de vader van het slachtoffer.

Sinds vrijdag is het slachtoffer weer bij bewustzijn. Door de explosie is hij doof in één oor en blind aan één oog. Zijn vader meldt dat vandaag de eerste operatie wordt uitgevoerd om het gezicht van zijn zoon te herstellen.

Van de dader zijn beelden gemaakt. Justitie geeft hem de kans om zichzelf te melden, zo niet dan zal zijn foto openbaar worden gemaakt. Justitie hoopt na verdere bestudering van de beelden nog zo'n 150 andere hooligans snel te kunnen opsporen.

Update 23:53
Er zouden foto's van het incident op internet staan, meldt de NOS:



Voorbijgangers lopen over dijk naast Ajax-trein

Van achter wordt pijl afgeschoten, en zou man met armen in de lucht (foto 1) hebben geraakt

Foto's afkomstig van AjaxShowtime.com. Ze zijn vanuit de Ajaxsupporterstrein genomen. Meer foto's van het incident staan op die site (onder multimedia - Foto's - huidig - Feyenoord - Ajax).