Asociale bestuurder moet auto inleveren

Een 29-jarige automobilist uit Nijmegen is door zijn asociale rijgedrag zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Ook werd zijn auto in beslag genomen. De man viel de politie op omdat hij op en rond A2 te Vught asociaal rijgedrag vertoonde.

De man haalde op die A2 omstreeks 09.50 uur enkele auto's over het verdrijvingsvlak in. Vervolgens reed de man in zijn auto met een snelheid van ongeveer 130 kilometer per uur dicht achter een motorrijder. Niet veel later besloot de bestuurder op het laatste moment af te slaan naar de N59 richting Oss. Op die N59 versnelde de bestuurder wederom naar 130 terwijl in verband met de wegwerkzaamheden slechts 90 mocht worden gereden. De bestuurder versnelde naar 150 en haalde over de smalle rijstroken diverse voertuigen in, terwijl de maximumsnelheid daar 70 is.

Tussendoor toeterde de man meerdere malen, kennelijk met de bedoeling dat voor hem rijdende auto's opzij gingen. Nadat de N59 overging in de A59 onder Heesch lukte het de onopvallende politiewagen deze automobilist een stopteken te geven.

De man kreeg van politie een proces-verbaal voor rijden op verdrijvingsvlak, kleven, overschrijden maximumsnelheid, alsmede het in gevaar brengen van andere weggebruikers. De bestuurder bleek nog niet zo lang zijn rijbewijs te hebben, en dus werd ook zijn auto in beslag genomen. Gevraagd naar de reden van zijn gedrag gaf de man als reden op dat hij haast had in verband met een afspraak.