Hoofdrol Da Vinci Code voor Audrey Tautou

Icoon Showbiz nieuws De Franse Audrey Tautou zal de vrouwelijke hoofdrol gaan spelen in de verfilming van het populaire boek The Da Vinci Code. Dat is zaterdag door de Franse krant La Parisien gemeld. Tautou, die onder andere bekend werd van Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain (kortweg: Amélie), zal de rol van Sophie Neveu op zich gaan nemen.

Sophie is de Franse assistente van professor Robert Langdon, die in het verhaal via allerlei codes een moord in het Louvre probeert op te lossen. Hij komt daarbij op het spoor van de Heilige Graal.

Vrijdag werd door Le Parisien ook al bekendgemaakt dat regisseur Ron Howard toestemming gekregen zou hebben om te filmen in het Louvre. De krant baseerde zich op verklaringen van een anonieme medewerker van het museum.

Eerder werd al bevestigd dat Tom Hanks de rol van Robert Langdon op zich zal nemen. Tom Hanks werd vijf keer genomineerd voor een Oscar voor beste acteur, waarvan hij er twee won. Hij is onder andere bekend van films als 'Forrest Gump', 'Saving Private Ryan', 'Cast Away', 'Apollo 13', 'The Green Mile' en 'The Polar Express'.

Het boek The Da Vinci Code is geschreven door bestsellerauteur Dan Brown. Het boek is vertaald in vele talen, waaronder het Nederlands. Wereldwijd zijn er al ongeveer 20 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan. De film staat gepland voor mei 2006.

Audrey TautouTom Hanks
Audrey Tautou en Tom Hanks zullen hoofdrollen vervullen in The Da Vinci Code