Noord-Korea: Bush erger dan Hitler

RoBBeR_W_M had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Noord-Koreaanse bewind heeft gisteren hard uitgehaald naar zijn aartsvijand, de Verenigde Staten. De regering in Pyongyang noemde in een verklaring de Amerikaanse president Bush een "tirannieke politieke imbeciel die Adolf Hitler in zijn schaduw stelt". Deze verklaring kwam tegelijk met een afzegging voor overleg over het nucleaire programma van Noord-Korea.

Er zouden in september weer onderhandelingen beginnen over het stopzetten van het nucleaire programma van het geïsoleerde communistische land. Over de bedoelingen verschillen de landen van mening. Noord-Korea beweert dat het programma voor vreedzame doeleinden gebruikt wordt, maar de VS vrezen dat er heimelijk kernwapens geproduceerd worden.

Afgelopen week noemde president Bush de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Il nog een tiran. Ook wilde Bush China, Zuid-Korea, Rusland en Japan bij het overleg betrekken omdat hij meende dat de VS in zijn eentje Noord-Korea niet overstag kon laten gaan. Mogelijk hebben deze uitspraken geleid tot de annulering van de aanstondse gesprekken.