'Amsterdam veilig verklaard voor Australiërs'

Hitec4ever had ons via de nieuws-submit te melden:

Amsterdam is weer 'veilig gebied' voor Australische toeristen. Eind vorig jaar waarschuwden de Australische autoriteiten nog voor de hoge criminaliteit, waarbij Nederland voor het gemak zelfs met landen als Syrië, Sri Lanka en Cambodja op één lijn werd gesteld.

Nu de Australiërs een nieuwe ambassadeur in Nederland installeerden, zag stadsdeelvoorzitter Anne-Lize van der Stoel haar kans schoon. Gisteren liet zij de nieuwe Australische ambassadeur tijdens een wandeling door het centrum overtuigen van de veiligheid van Amsterdam.

De ambassadeur concludeerde na deze wandeling dat het advies van vorig jaar op een misverstand heeft berust. Vorig jaar kwamen er toch nog 53.000 Australiërs naar Amsterdam, maar of de toeristenindustrie daadwerkelijk geleden heeft onder de waarschuwing, is nog niet bekend. Wel blijft het Australische ministerie van Buitenlandse Zaken nog wel waarschuwen op te passen voor tasjesdieven, criminelen op de Schiphol-lijn, nepagenten uit Oost-Europa en Nigeriaanse internetoplichters.