Duitse jeugdbende bindt slachtoffer aan auto

Een jeugdbende heeft in de Duitse plaats Oschersleben een 18-jarige jongeman achter een auto gebonden om hem zo af te kunnen persen. Later reden drie daders met dezelfde auto de vader van het slachtoffer aan. Zowel de zoon en de vader raakten gewond en moesten in het ziekenhuis behandeld worden.

Volgens de politie werd de 18-jarige als slachtoffer uitgekozen omdat de bende geld nodig had om een beschadigde waterpijp te vervangen. Aangezien de man geen geld bij zich had, werd hij meegenomen naar een supermarkt waar hij boodschappen moest doen voor de bendeleden. Toen zijn bankpas ongeldig bleek, werd de man meegenomen naar een veld waar hij achter een auto werd gebonden. Aan zijn voeten gebonden werd hij over de grond gesleept, waardoor hij gewond raakte aan zijn rug.

Het slachtoffer bood zijn afpersers daarna aan mee naar zijn huis te komen, zodat zijn vader het gewenste geld kon betalen. Toen de vader dit echter weigerde, werd hij door drie leden van 18 en 19 jaar oud aangereden. De man raakte gewond aan zijn heup. De afpersers konden op aanwijzingen van de twee slachtoffers later door de politie aangehouden worden.