Mysterieuze kledingdiefstal opgelost

lizardtattoo had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsBij een familie in Wellington, Nieuw Zeeland, werden ieder weekend kledingstukken van de waslijn gestolen. Het vreemde was, dat het altijd om wollen kledingstukken ging, en nooit in pastelkleuren.

Acht weken geleden begon het met een zwarte merino V-hals trui van moeder Rosemary Alexander-Neilson. Vervolgens werden er sokken, broeken en nog meer sokken gestolen. De familie besloot het aantal kledingstukken dat ze te drogen hingen te tellen, en nogmaals bij het binnenhalen van de droge was. "We werden langzaam paranoïde," vertelt Rosemary. "We hingen dingen op waar we niet echt aan gehecht waren om te proberen de dief te pakken te krijgen. Maar dat werd nooit gestolen, alleen kleding van goede kwaliteit verdween".

Ondertussen werd het pasgewassen schapenvelletje van de kat van de familie gestolen. Dat was de druppel, en tevens de aanleiding voor wat doe-het-zelf-speurwerk. Neville stopte een camera in een waspoederdoos en wachtte. En wachtte. Twaalf uur later kwam de ontknoping. De dief was een kat.

Toen het gezin uitgelachen was spoorden ze de eigenaren van de kat op en kregen ze hun kleding terug. De zestien maanden oude Siamees Carlos bleek in de hele buurt op strooptocht te gaan. Vermoedelijk is zijn broertje Monty medeplichtig. Carlos sleepte de kleding door verschillende achtertuinen, over twee hekken en tenslotte door een kattenluikje. De buit werd verstopt onder het bed van hun 11-jarige bazinnetje Holly Johnson. De familie Johnson schaamt zich voor de daden van hun kat.

Neville is opgelucht dat de serie diefstallen nu is opgelost. "We zijn erg verbaasd over de manier waarop het gebeurde. Ik heb nog nooit zoiets gezien. Hij ging er niet snel vandoor met zijn buit, maar hij wandelde gewoon nonchalant weg."