Vlaams Blok-kopstuk ranselt vrouw af

Een kopstuk van het Vlaams Blok heeft gisteren, onder de ogen van zijn drie kinderen, midden op straat zijn vrouw in elkaar gebeukt. Het gaat om Rob Verreycken, naaste medewerker van Blok-leider Philip Dewinter. Verreycken is verder gemeenteraadslid in Antwerpen en staat zesde op de Antwerpse Vlaams Blok-lijst voor de komende verkiezingen. Hij leidt ook de juridische dienst van de partij en verdedigde de Blok-vzw’s die onlangs veroordeeld werden voor het overtreden van de racismewet.

Volgens de vrouw van Verreycken, Martina Hellebaut, hadden ze ruzie over het zien van de kinderen. ''We hadden een discussie over de kinderen. We wonen apart en ik had mijn kinderen al vijf dagen niet gezien. Ik wilde ze nog eens zien voor ze naar school vertrokken. Het gesprek ontaardde in een ruzie en ik kreeg twee vuistslagen in mijn gezicht. Ik ging tegen de grond. Hij trok me met mijn haren over de stoep en bonkte met mijn hoofd tegen de grond.'' Hellebaut hield aan het voorval een gebroken neus en diverse schaafwonden over.

Het is overigens niet de eerste keer dat Verreycken zijn echtgenote afranselt. Vorig jaar mepte hij er ook al eens op los.

Verreycken zou sinds de dood van zijn zus Ragna twee weken terug bijzonder prikkelbaar zijn geworden. Ze was lid van de Antwerpse politie en al een tijdje depressief. ''Haar ouders geven mij de schuld van Ragna’s dood. Rob gaat mee in die bizarre redenering en daarom zegde hij het co-ouderschap op dat wij voor onze kinderen hadden afgesproken'', aldus Hellebaut.


De toegetakelde Hellebaut


De 33-jarige Rob Verreycken heeft een reputatie als vechtersbaas. Zijn bijnaam in zijn studententijd was Rob Klop. In 1991 sloeg hij PVDA-voorman Kris Merckx al eens het ziekenhuis in.