Voetbal: Uitslag Nederland-Griekenland

KNVBHet Nederlands elftal speelde vanavond in het Philips stadion te Eindhoven de oefeninterland tegen Griekenland. Oranje won ruim met 4-0.

In een steriele eerste helft kon Nederland de Grieken niet overtroeven. Roy Makaay was tweemaal met het hoofd gevaarlijk na corners. Zowel Nederland als Griekenland kregen kansen, maar de ruststand was 0-0. In de tweede helft leek de Griekse ploeg danig aangetast door vijf wissels. Nederland speelde ze daarop zoek. Makaay maakte na vijf minuten de openingstreffer. Boudewijn Zenden schoot via een Griek de 2-0 binnen, waarna vlot Johnny Heitinga met het hoofd de score opvoerde. Pierre van Hooijdonk mocht als invaller wederom een doelpunt aantekenen (4-0). Hij verbeterde met zijn 35e invalbeurt het record dat hij deelde met Aron Winter.

Nederland is nu 24 maal achtereen ongeslagen. In de laatste vier duels incasseerde het zelfs geen tegendoelpunt. Dit in schril contrast tot de prestaties van de eerste tegenstander van Euro 2004. Duitsland ging vanavond in Roemenië met 5-1 onderuit. Oranje lijkt beter op koers te liggen.