'Val van Martinitoren geen zelfmoord, maar ongeluk'

De twintig-jarige Assenaar die dinsdag omkwam bij een val van de Martinitoren heeft geen zelfmoord gepleegd. Volgens zijn vader is hij het slachtoffer geworden van een ongeluk en dus niet van zelfmoord zoals eerder werd gemeld.

De jongen is in een baldadige bui op de reling van de Martinitoren gaan zitten. Zijn vriendin die het tragische ongeluk voor haar ogen zag gebeuren, verklaarde dit later. "Toen heeft hij zijn benen aan de buitenkant gehangen en is hij weggegleden", zegt de vader. "De trans is toch al glad, maar door de regen was hij nog gladder dan anders."

Volgens zijn vader had de jongen geen enkele reden om zelfmoord te plegen. "Ik kende hem twintig jaar. Hij mocht graag een beetje stoer doen. Alleen hij overzag niet altijd de gevolgen van zijn daden." Wel hadden zijn vriendin en hij de laatste tijd wat vaker ruzie, maar op dat probleem zouden zij samen een oplossing hebben gevonden.

De politie ging er dinsdag aanvankelijk vanuit dat de jongen van de Martinitoren was gesprongen. Na de verklaring van de vriendin van de jongen durft de politie echter niet meer uit te gaan van zelfmoord.